Wasza Świątobliwość!!!
Z całego serca dziękuję Waszej Miłości za okazaną łaskę i dar, jednak uważam, że nie jestem godzien tak wielkiego zaszczytu... To wszystko okropnie zmienia w życiu człowieka w mikroświecie, takiego jak ja. Nie spodziewałbym się do dnia dzisiejszego tak wielkiego wyróżnienia, w tak niewielkim naprawdę okresie czasu. To coś, czego nie wyobrażałem sobie, szczególnie tak prędko. Jednak z całego serca dziękuję. Zobowiązuję się także, że w dalszym ciągu będę aktywnie działał w Kurii, przygotowywał ustawy (obecnie Kuria pracuje nad ustawami o wojsku oraz nad kodeksem karnym), wykonywał zlecone przez Waszą Świątobliwość czynności dyplomatyczne oraz przeprowadzał studentów. Bardzo, bardzo jeszcze raz dziękuję, Ojcze Święty!
Całując złoty pierścień i stopy,
(-) x. Ksawery van Berden
Ekscelencji arcybiskupowi Manciniemu serdecznie gratuluję tak ważnej nominacji. Należała się z całą stanowczością za ogrom pracy wniesionej do Królestwa Agurii!
Bratu Oreglii również serdecznie gratuluję i dziękuję, szczególnie za mobilizację i aktywną współpracę w ramach działalności Kurii. Dziękuję za pomoc i bardzo słuszne inicjatywy. Gratuluję!