Autor Wątek: Eliminacje Euro 2016  (Przeczytany 1327 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Stanisław Wieniawa

• Gość
Eliminacje Euro 2016
« dnia: Sobota, 11 Paź 2014, 23:09:07 »
Wiedziałem, że dziś wygramy z Niemcami. Byłem tego pewien mimo że od czasu odejścia Beenhakkera nie podoba mi się gra Polaków. Osłabienie rywala i nasz mocny na papierze skład to wielki atut na dziś.

Jako ogromny kibic piłki nożnej (Reprezentacja Polski, Real Madryt i Legia Warszawa) jestem dziś bardzo szczęśliwy. I jako patriota także. Każde dokopanie Niemcom mnie cieszy. A mina Lowa szczególnie kwaśna.

Już za 4 lata...

PS. I oby ze Szkocją nie było niemiłej niespodzianki.
« Ostatnia zmiana: Sobota, 11 Paź 2014, 23:10:41 wysłana przez Vincenzo Oreglia di Santo Stefano »

Offline Karl Nicolaus Habsburg

• Obywatel
  • Przyjaciel kraju
  • Reputacja +8/-3
    • Status GG
Odp: Eliminacje Euro 2016
« Odpowiedź #1 dnia: Sobota, 11 Paź 2014, 23:19:12 »
Szkocji to należy się dotkliwa porażka w ramach "rewanżu" za "incydent" z Celtic'iem. Chociaż kto wie, może się okazać, że w '5 doliczonego czasu wejdzie zawodnik, który grając w podstawówce w lidze podwórkowej zarobił czerwoną i jeszcze nie odbył kary, bo ktoś miał bałagan w papierach...
(-) Karol Mikołaj Habsburg

Offline Nicolaus Stefano Dreder

• Kardynał
  • Filar państwa
  • Reputacja +33/-10
    • Status GG
« Odpowiedź #2 dnia: Sobota, 11 Paź 2014, 23:41:40 »
Skąd wiedziałem, że na forum pojawią się głosy po dzisiejszym tryumfie :D

Sukces, sukces, sukces. Nie udało się wielkim, udało się teraz - na naszych oczach. :)
(-) Nicolaus Stefano kardynał Dreder

Prymas Niderlandów
Arcybiskup Trydentu
Hrabia van Aartselaar

Offline Giacinto Martino de Mancini OFD

• Biskup
  • Filar państwa
  • Reputacja +6/-0
  • "Radujcie się zawsze w Panu"
    • Status GG
« Odpowiedź #3 dnia: Niedziela, 12 Paź 2014, 18:16:43 »
Cieszę się, że są wśród rotryjczyków fani piłki nożnej ;).

Mecz, mimo lekko nerwowej gry Polaków, był piękny (pokonaliśmy Mistrzów Świata!). Trzeba przyznać, że mieliśmy też trochę szczęścia, kiedy Niemcy byli pod bramką  ;D. Przede wszystkim jednak widzę tutaj wynik wielkiego wysiłku Pana Adama Nawałki. Mówcie Bracia co chcecie, ale jest to najlepszy trener, którego talent poznałem, kiedy jeszcze  trenował moją ulubioną drużynę. No i nie zapominajmy jeszcze o sztabie trenerskim, który pomagał obecnemu selekcjonerowi w Górniku Zabrze :).
Arcybiskup dr net. Giacinto Martino Mancini OFD
Baron Fossombrone i hrabia Królestwa Agurii,
Prymas Królestwa Agurii,
Trybun Sygnatury Apostolskiej,
Dyrektor Filharmonii Książęcej

Stanisław Wieniawa

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Wtorek, 14 Paź 2014, 22:00:03 »
Czyżby już budzimy się ze snu?

Offline Karl Nicolaus Habsburg

• Obywatel
  • Przyjaciel kraju
  • Reputacja +8/-3
    • Status GG
« Odpowiedź #5 dnia: Wtorek, 14 Paź 2014, 22:07:10 »
Szczęście skończyło się w worku. Okazało się, że to jednak nie jest wór bez dna. Za to dno może ponownie osiągnąć polska piłka...
(-) Karol Mikołaj Habsburg

Stanisław Wieniawa

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Wtorek, 14 Paź 2014, 22:47:22 »
Eh niepotrzebne nerwy jedynie.

Offline Cosimo Pietro de Medici

• Kardynał
  • Filar państwa
  • Reputacja +31/-19
    • Email
« Odpowiedź #7 dnia: Środa, 12 Lis 2014, 13:45:28 »
Co prawda temat jest już trochę stary, ale chętnie zabierzemy w nim głos. Ta wygrana świadczy, że dzieję się coś pozytywnego z naszą reprezentacją, choć nie powinniśmy też popadać w hurraoptymizm, zobaczymy jak gra naszej reprezentacji potoczy się dalej.
/-/ Cosimo Pietro de Medici

Kamerling Stolicy Apostolskiej
Prymas Rzeczpospolitej Obojga Narodów
Książę Toskanii i Palestriny

Offline Nicolaus Stefano Dreder

• Kardynał
  • Filar państwa
  • Reputacja +33/-10
    • Status GG
« Odpowiedź #8 dnia: Środa, 12 Lis 2014, 16:58:09 »
Co prawda temat jest już trochę stary, ale chętnie zabierzemy w nim głos. Ta wygrana świadczy, że dzieję się coś pozytywnego z naszą reprezentacją, choć nie powinniśmy też popadać w hurraoptymizm, zobaczymy jak gra naszej reprezentacji potoczy się dalej.

Widać w tym wiele pozytywnego. Przede wszystkim obecna kadra różni się tym, że w porównaniu z poprzednimi kardami jej podstawowi zawodnicy grają regularnie w swoich klubach. Dawniej kluczową postacią kadry był Euzebiusz Smolarek, syn nieżyjącej już legendy polskiej piłki Włodzimierza, który w swoim klubie często nie mieścił się do meczowej "18".

Obecnie, pomijając bramkarzy których zawsze mieliśmy bardzo dobrych, mamy w kadrze kapitana włoskiego Torino - Glika, który steruje pracą obrony. Mamy Krychowiaka, o którym mówi się, że za 15 mln euro może w zimie przejść do Arsenalu Londyn. Mamy szereg utalentowanej młodzieży: Milika, Żyrę, Zielińskiego, Salamona, który zaliczył epizod w Milanie. Do tego jeden z obecnie najlepszych piłkarzy świata - Robert Lewandowski.

Prawda jest taka, że w polskim futbolu dzieje się coraz lepiej - owszem, nie każdy to docenia. Przede wszystkim trwają prace nad wdrożeniem nowego systemu szkolenia młodzieży, wzorowanego na niemieckim i holenderskim. Również trenerzy w szkółkach piłkarskich są coraz bardziej kompetentni. Warto też dodać, że zagraniczne szkółki piłkarskie coraz częściej wchodzą na polski rynek, bo utalentowanych piłkarzy jest tu wielu. Brakuje tylko jubilerów, który te diamenty oszlifuje. No i zmienia się też mentalność polskich kopaczy ;)

Na koniec dodam też troszkę o Legii, która na polskie warunki jest klubem z innej liczy - gigantyczny budżet, wysoki poziom marketingu oraz wierni kibice. A także ich szkolenie młodzieży, które na nasze rodzime warunki jest ewenementem. Śmiem twierdzić, że jeśli Wojskowym uda się zajść wysoko w Lidze Europy (a na ćwierćfinał ich stać) to doczekamy się wreszcie polskiego rodzynka w Lidze Mistrzów. Bo na krajowym podwórku Legia ma zdominowane już kilka najbliższych lat, a rywali jej brakuje - nie ma tej dawnej Wisły, Lech już nie ten sam, a reszta klubów nie ma po prostu dostatecznych warunków finansowych, co przy budżecie Legii wynoszącym ponoć nieco ponad 25 mln euro jest słabym argumentem. :)
« Ostatnia zmiana: Środa, 12 Lis 2014, 17:02:07 wysłana przez Giovanni Lorenzo de León »
(-) Nicolaus Stefano kardynał Dreder

Prymas Niderlandów
Arcybiskup Trydentu
Hrabia van Aartselaar

Stanisław Wieniawa

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Środa, 12 Lis 2014, 20:55:27 »
Legia z Pogonią przegrała. Ja wciąż uważam, że bez zagranicznego selekcjonera reprezentacja nic nie zdziała. Nasi trenerzy są słabi, bo Ekstraklasa jest słaba.

Offline Aleksander IV

• Patriarcha
  • Przyjaciel kraju
  • Reputacja +15/-3
  • Fortitudo et laus mea Dominus
    • Status GG
« Odpowiedź #10 dnia: Środa, 12 Lis 2014, 22:10:36 »
Legia z Pogonią przegrała. Ja wciąż uważam, że bez zagranicznego selekcjonera reprezentacja nic nie zdziała. Nasi trenerzy są słabi, bo Ekstraklasa jest słaba.

To nie wina trenerów - cudze chwalicie, a swego nie znacie. PZPN jest do rozbiórki i tyle.
Kończę temat, bo cisną mi się na usta słowa nieurodziwe.  :D
/-/Sanctitas Vestra Alexander IV
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae, etc.